Україна

Немає потреби в один момент набирати 300 тисяч людей до армії – Данілов


Немає потреби в один момент набирати 300 тисяч людей до армії - Данілов

В Україні триває мобілізація. Однак зараз військові беруть у свої лави ту кількість мобілізованих, яку вважають за потрібне.

ВУкраїні кожні два місяці реалізується новий затверджений план щодо мобілізації. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв’ю НВ.

Він зазначив, що в Україні і зараз триває мобілізація, яку було оголошено ще 24 лютого 2023 року. Однак зараз військові беруть у свої лави ту кількість мобілізованих, яку вважають за потрібне.

“Кожного дня зранку, коли я відправляюся на роботу, бачу чергу в одному з центрів набору до армії, що знаходиться поруч. У нас немає такого, що це мобілізація це процес, про який треба аж так голосно всім розповідати. Чи є якісь проблеми? Ну, так, звичайно, є, як у будь-якої справи. Але це не є максимально критичним”, – розповів Данілов.

За словами секретаря РНБО, військові звертаються, щоб мобілізація тривала. Однак потреби в один момент набирати 300 тисяч людей до армії – нема.

Данілов додав що випадки викриття воєнкомів на хабарництві не вплинули на кількість мобілізованих.

“Інша справа, що Росія постійно розповідає, що у нас тут і старих, і сліпих, і глухих, всіх забирають в армію, Це ж їхня справа – розповідати. Але я можу сказати, що у нас не поодинокі випадки, коли люди отримали поранення, коли люди втратили ті чи інші частини свого тіла, – і ідуть на фронт, ідуть далі служити”, – зазначив він.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що критичної ситуації з мобілізаційним резервом української армії зараз немає.

Нова хвиля мобілізації в Україні: що відомо

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button