Україна

Не всі, хто записався на вакцинацію через додаток «Дія», будуть щеплені цими вихідними: кому слід готуватися

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що на цих вихідних вакцинуватимуть не всіх, хто записався через додаток «Дія», а тільки тих, які відносяться до пріоритетних груп. Про це він заявив під час прямого ефіру на сторінці у соцмережі Радіо «Свобода».

«Є всі охочі і є спроможності системи охорони здоров’я та наявність вакцин в Україні. Сьогодні 500 тисяч доз вакцини в нас немає для того, щоб провакцинувати всіх охочих у додатку», зауважив він.

За його словами, МОЗ робить все можливе, щоб розпочати вакцинацію людей, які записані в лист очікування в додатку «Дія»​ на цих вихідних.

«Наразі пріоритетом для нас є люди, старші за 65 років. У листі очікування в «Дії» в нас таких є 23 тисячі 900 людей і ми спробуємо провакцинувати їх на цих вихідних», – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, вчора прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці, які записались на вакцинацію від коронавірусу в додатку «Дія», зможуть отримати щеплення вже на цих вихідних. Загальна кількість записаних складає більше 500 000 людей.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов раніше заявляв, що можливості системи охорони здоров’я України дають можливість вакцинувати 400 000 людей за добу.

Back to top button