Україна

Всі, хто записався на вакцинацію в «Дії», можуть отримати щеплення від коронавірусу вже на цих вихідних

Вакцинація від коронавірусу українців, які записалися на щеплення через додаток «Дія», почнеться вже цими вихідними. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту в Чернігівську область, повідомляє 1News.

За його словами, всі охочі зможуть отримати вакцину в порядку живої черги протягом 15-16 травня.

«Протягом суботи і неділі всі громадяни, які зареєструвалися через «Дія», зможуть отримати вакцину у порядку живої черги. Всі, хто записався, вже на цих вихідних можуть звертатися у кабінети щеплення», – сказав глава Уряду.

Прем’єр додав, що на вихідних спостерігається зменшення інтенсивності вакцинації від коронавірусу, тому уряд вирішив в ці дні вакцинувати всіх охочих.

Шмигаль при цьому додав, що щеплення не робитимуть вакцинами, отриманими від COVAX (зокрема мова йде про Pfizer) . «Вакцини в рамках ініціативи COVAX будуть використовувати виключно за національним планом», – зауважив Шмигаль.

Нагадаємо, в додатку «Дія» на вакцинацію записались близько 530 тисяч українців. При цьому прем’єр-міністр зазначив, що система охорони здоров’я України може за день забезпечувати щеплення близько 400 000 людей.

Back to top button