Україна

Названо орієнтовну вартість проїзду українськими платними дорогами

Вартість проїзду платними дорогами в Україні може скласти 20-70 євроцентів (6,63-23,19 грн) за кілометр. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу Прямий, інформує 1NEWS.

“У випадку України, європейських країн, де практикуються платні автобани, вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20-70 євроцентами. Зараз йде дискусія”, – сказав він.

Омелян зазначив, що вартість проїзду платними дорогами в Китаї становить приблизно 20 євроцентів, а в Європі – 50-70 євроцентів.

“По платних дорогах ми зможемо говорити ствердно тільки після того, як буде проведено тендер і будемо розуміти, яка компанія виграла, на яких умовах”, – додав міністр.

Також Омелян розповів про плани будівництва платних автодоріг в Україні.

“Цього року ми анонсуємо будівництво відтинку між Львовом і Краківцем. Це має бути платна дорога. І я сподіваюся на те, що якщо тендер пройде успішно, ми будемо мати початок будівництва уже в 2019 році. Ми розпочали підготовку технічно-економічної документації до Київ-Біла Церква. Це теж має бути автобан в Україні, це також платно”, – додав Омелян.

 

 

One Comment

  1. Омелян брешет аки сивый мерин: стоимость километра в Европе значительно меньше. В той же Польше для легковика 0,10 злотых. То есть на ПОРЯДОК ниже озвученных им 7 грн.

Back to top button