Цікаве

Львів та Бухарест з’єднає автобан

Швидкісну дорогу, що проходить через Східні Карпати, домовилися побудувати представники Львівського та Чернівецького обласної ради з владою Сучавського повіту Румунії. Домовленість була досягнута під час візиту представників української сторони до Румунії. Про це повідомляє 1News.

“Ми використовуємо всі можливості, задіємо всі можливі фінансові інструменти. Будемо звертатися до європейських фінансових інститутів для отримання коштів”, – розповів глава повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

Очікується, що автобан пройде через Східні Карпати і з’єднає міста Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест.

Як повідомляє румунська сторона вже досягнута попередня домовленість і найближчим часом почнеться робота на рівні робочих груп.

Також Георге Флутур висловив припущення, що для проекту реально отримати фінансування від Ліхтенштейну і Норвегії. Також будуть використовуватися кошти передбачені в рамках програми транскордонного співробітництва між Україною та Румунією, яка діє до 2020 року.

 

Джерело: УНН

Back to top button