Україна

Названа вартість проїзду по першій платній дорозі України

2022 році розпочалось будівництво першої концесійної дороги Краковець-Львів-Броди-Рівне. Це буде дорога першої категорії завдовжки приблизно 280 км. А орієнтовна вартість проїзду по ній 8 євроцентів за кілометр. Про це в інтерв’ю  Forbes Україна заявив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

За його словами, техніко-економічне обґрунтування проекту виконала компанія «Автомагістраль-Південь». Деталей ТЕО не можуть назвати – діє договір про нерозголошення.

«Сподіваємося, що законопроект (про консесію –   ред. 1News) буде ухвалено у 2022 році. Після цього буде оголошено конкурс на вибір концесіонера і старт будівництва вже цього року.

За словами Івка, орієнтовно вартість проїзду по цій дорозі становитиме близько 8 євроцентів за кілометр. Але ця дорога матиме альтернативну безкоштовну дорогу.

У жовтні 2021 року заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко заявляв, що безоштовною альтернативою платній дорозі може бути існуюча дорога Київ – Чоп та Львів – Краковець, яка і буде залишатися безоплатною для водіїв.

Back to top button