Україна

НАЗК склало протоколи на нардепів та мерів: перевищували службові обов’язки, отримували дорогі подарунки та преміювали самі себе

Національне агентство з питань запобігання корупції за два тижні склало та направило до суду 99 адміністративних протоколів. Про це 1News повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено й направлено до суду 72 протоколи.

Два з них стосуються народних депутатів. НАЗК повідомляє, що нардеп Артем Нагаєвський двічі звернувся до Міністерства внутрішніх справ України із депутатським зверненням,  у  якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес (2 протоколи).

В той же час народний депутат Ілля Кива звернувся депутатським зверненням з питанням, що становило його приватний інтерес, до т.в.о. Директора Державного бюро розслідувань.

НАЗК також склало протоколи на чотирьох міських голів за голосування відносно питання, що стосується їхньої заробітної плати.

Жмеринський міський голова Анатолій Кушнір не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, преміювавши самого себе (8 протоколів).

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко взяв участь у розгляді проекту рішення про умови оплати праці самого себе.

Васильківський міський голова Наталія Баласинович приймала участь у розгляді та голосуванні за проект рішення про умови оплати праці міського голови.

Мукачівський міський голова Андрій Балога голосував на засіданні міської ради за проект рішення про умови оплати праці міського голови (2 протоколи).

Крім того, за ознаками порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків було складено протоколи стосовно таких осіб:

  • Максим Гузенко, народний депутат України. Обіймаючи посаду народного депутата України, одержав у 2020 році від юридичної особи подарунок у вигляді комплексу послуг (проживання, авіапереліт, харчування, послуги по конференції, екскурсійне обслуговування, транспортне обслуговування, страхування), вартість якого перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб;
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе, народний депутат України, колишній Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Обіймаючи посаду Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, отримала подарунок у вигляді послуги (авіапереліт), вартість якої перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб.
Back to top button