Україна

Накази обстрілювати Харківщину віддавав уродженець Ужгорода

Накази обстрілювати Харківщину віддавав уродженець Ужгорода

Фото: www.facebook.com/VenediktovaIryna

Російський полковник Сергій Максимов – уродженець України

Вогонь запалювальними снарядами з установки вівся по мирних будинках. Йому було достовірно відомо, що там немає жодних військових об’єктів, повідомляє генеральний прокурор України.

Ідентифіковано ще одного російського командира, який наказував обстрілювати мирне населення України. Як виявилося, родом військовий із українського міста. Про це повідомляє генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

“Це Максимов Сергій Вікторович – командир 138 окремої мотострілецької бригади 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ. За іронією долі народився полковник в Ужгороді на Закарпатті. Вбивати українців прибув у Харківську область. У його підпорядкуванні перебували артилерійські та ракетні дивізіони із озброєнням”, – повідомляє генпрокурор.

Максимов підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни, пов’язаному з умисним вбивством.

Встановлено, що 26 березня цей російський командир наказав підлеглим використати важку систему вогнеметного вогню ТОС-1 Буратіно по житлових масивах селищ Мала Рогань та Вільхівка.

“Вогонь запалювальними снарядами з установки вівся по мирних будинках. Йому було достовірно відомо, що там відсутні будь-які військові об’єкти. До того ж застосування такої зброї у місцях перебування цивільного населення взагалі заборонено міжнародним правом”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок атаки житлові будинки, Малороганський ліцей та молокозавод були пошкоджені. Під час обстрілу 13-річна дівчинка отримала мінно-вибухові травми, за кілька днів вона померла у лікарні.

“Якщо ви його впізнали і вам відома додаткова інформація про злочини командира Максимова, звертайтеся до Харківської обласної прокуратури. У зв’язку з важкою ситуацією безпеки в регіоні – зараз гарячі лінії обласної прокуратури не використовуються, тому просимо передавати інформацію на наш єдиний доказовий хаб”, – пише Венедіктова.

Раніше Венедіктова повідомляла про те, що ідентифіковано 20-річного окупанта-ґвалтівника.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button