Україна

Надання хмарних послуг в Україні – Рада ухвалила закон – 1News

Верховна Рада України


Фото з відкритих джерел

За ухвалення документу проголосували 297 народних депутатів

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №2655 “Про хмарні послуги”. Про це йшлося на сайті парламенту.

Як зазначається, за документ проголосували 297 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

При цьому, згідно з пояснювальною запискою, метою законопроєкту є створення умов для обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень, наданні хмарних послуг та визначенні особливостей використання хмарних послуг органами державної влади, а також більш ефективного використання державних ресурсів шляхом впровадження новітніх технологій.

Крім цього, законопроєкт визначає поняття “хмарні обчислення”, “хмарні послуги”, “постачальник хмарних послуг”, “користувач хмарних послуг”, “хмарні ресурси”,” центр обробки даних”; вводить в термінологію українського законодавства визначення та перелік хмарних послуг, способів їх надання; встановлює вимоги до постачальників хмарних послуг публічних замовників.

Також документ встановлює правові засади надання хмарних послуг та визначає умови договору про надання хмарних послуг.

1News за темою: Рада ратифікувала угоду про “відкрите небо” з Євросоюзом

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України проводить засідання, на якому планує розглянути врегулювання питання запровадження карантину, а також питання управління майном для потреб Збройних сил України.

Зокрема на порядку денному парламенту звільнення Сенниченка, цивільний захист та удосконалення надання медичної допомоги.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button