Україна

На Житомирщині викрито “колл-центр”, створений в’язнями-шахраями


На Житомирщині викрито колл-центр , створений в язнями-шахраями

З рахунків окремих довірливих громадян в’язні за допомогою мобільного телефону знімали гроші понад десять разів.

На Житомирщині викрито шахрайський кол-центр, який група засуджених організувала у виправній колонії. Про це сьогодні, 16 січня, повідомили в Офісі генпрокурора України.

Повідомляється, що кілька засуджених телефонували громадянам, називали себе працівниками банку і повідомляли про нібито надходження грошової допомоги від держави. При цьому запевняли, що для перерахунку грошей необхідно назвати реквізити банківського рахунку і код підтвердження, які надходили смс-повідомленнями.

Введені в оману люди виконували вказівки шахраїв і миттєво позбувалися грошей.

“З рахунків окремих довірливих громадян в’язні за допомогою мобільного телефону знімали гроші понад десять разів”, – зазначають в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що від шахрайських дій постраждали близько десяти жителів різних областей України, але це тільки виявлені дані, а насправді кількість постраждалих може бути більшою.

На гачок шахраїв попалися зокрема пенсіонери і родичі військовослужбовців.

“Шахрайський кол-центр у виправній колонії діяв упродовж січня-серпня 2023 року. Під час обшуків у камерах установи, де відбувають покарання підозрювані, вилучено готівку у доларах США, євро, російських рублях, що у гривневому еквіваленті становить майже 60 тис грн, 13 мобільних телефонів, сім-картки, модем для бездротового інтернету, банківські картки, блокноти з чорновими записами”, – йдеться далі в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві викрили псевдоволонтерку, яка обіцяла знижки переселенцям.

Також повідомлялося, що в Одесі викрито шахрайський колл-центр з мільйонними прибутками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button