Події

​​ 1 серпня 2023 року Держспецзв’язку та Агентство з кібербезпеки та захисту інфра…

​​???? 1 серпня 2023 року Держспецзв’язку та Агентство з кібербезпеки та захисту інфраструктури США (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA) відзначили першу річницю співпраці. Це партнерство стало можливим завдяки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та за його фінансової підтримки.

???? «Держспецзв’язку та CISA – центральні організації України та США в сфері безпеки критичної кіберінфраструктури. Їхнє співробітництво – зразок того, як ми можемо об’єднуватись задля розробки інноваційних стратегій, що просувають наші спільні пріоритети та перешкоджають кіберзагрозам», – відзначив на урочистій зустріч Кевін Коверт, заступник Голови Місії, представник Посольства США в Україні.

???? Підписавши рік тому Меморандум про співробітництво, установи зміцнили партнерство між двома країнами в кібергалузі. Вони реалізували низку спільних ініціатив та сфокусували свої зусилля на таких напрямах роботи, як обмін даними щодо ризиків та інцидентів з кібербезпеки, обмін найкращими практиками у сфері співробітництва «держава–приватний бізнес», проведення командно-штабних навчань та впровадження практик із захисту критичної інфраструктури.

???? «Україна та США зараз є країнами, які зазнають величезної кількості атак у кіберпросторі. Саме тому для нас було дуже важливо розпочати співпрацю з CISA, обмінюватися досвідом, ознайомлюватися з провідними практиками і технологіями та запроваджувати їх у себе в країні. Перший рік став надзвичайно плідним. Така співпраця дає можливість посилити кіберстійкість та ефективніше протистояти кібератакам», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

????️ За словами заступника голови Держспецзв’язку Олександра Потія, кіберзахист і захист критичної інфраструктури – це напрями, які є спільними для обох установ.
«За рік, що минув після підписання Меморандуму, вдалося провести значну кількість заходів для підвищення професійного рівня як фахівців нашої Служби, так і представників інших державних установ та операторів об’єктів критичної інфраструктури. Також ми вдячні за роботу консультантів, яких надало CISA. Маємо серйозні плани розширення нашого співробітництва на наступний рік», – зауважив він.

Успіх першого року партнерства надихнув Держспецзв’язку та CISA до розширення співпраці в майбутньому. Вони планують більш активно взаємодіяти, обмінюючись інформацією та практичним досвідом, продовжувати проводити майстер-класи та тренінги з кібербезпеки, розширювати командно-штабні навчання та посилювати співпрацю, щоб будувати безпечніший кіберландшафт в Україні, захист критичної інфраструктури та громадян від кіберзагроз.

???? «Нам ще є над чим працювати в межах чинного Меморандуму. Проте для нас також важливо зрозуміти можливі додаткові напрями співпраці з Держспецзв’язку та забезпечити їхню відповідність великим стратегічним цілям, до яких рухається Україна у сфері захисту критичної інфраструктури, кіберстійкості та кібербезпеки. Ми хотіли би за рік озирнутись і побачити, що дійсно вплинули на посилення кібербезпеки в обох країнах», – зазначив під час заходу Брендон Велс, виконавчий директор CISA, подякувавши USAID за допомогу в організації цієї співпраці: «Без вас [USAID] успіху ми б не досягли».

USAID і надалі надаватиме всебічну допомогу та ділитиметься експертизою з Держспецзв’язку, що, без сумніву, буде істотною підтримкою успішності цього ефективного альянсу та його зусиль в області кібербезпеки, забезпечуючи Україні всі необхідні засоби для захисту перед обличчям загроз, які становить російська брутальна кібервійна.

Back to top button