Україна

На Росію чекають нові глобальні санкції – Зеленський


На Росію чекають нові глобальні санкції - Зеленський

Українські дипломати працюють над розширенням глобальних санкцій на атомну галузь Росії.

 

Україна працює над тим, щоб розширити глобальні та європейські санкції ще на російську атомну галузь та Росатом. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у суботу, 25 лютого.
 
“Сьогодні затверджено десятий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії за війну. Десятий – і, очевидно, не останній пакет”, – заявив глава держави.
 
За його словами, нові санкційні кроки спрямовані проти військової промисловості та фінансового сектора РФ. “Також під обмеження потрапили пропагандисти, які втопили на брехні російське суспільство і намагаються поширити свою брехню на весь світ. У них це точно не вийде”, – наголосив президент.
 
Українські дипломати працюють над тим, щоб розширити глобальні та, зокрема, європейські санкції ще на російську атомну галузь.
 
“На Росатом і всіх, хто причетний до ракетної програми та ядерного шантажу держави-терориста. Вже є відповідні кроки партнерів – Сполучених Штатів, Британії. Очікуємо на такі кроки і від Європейського союзу”, – додав Зеленський.
 
За словами президента, Україна продовжує роботу над санкціями проти російських суб’єктів та всіх, хто їм допомагає. Глава держави зазначив, що незабаром будуть відповідні рішення.
 
Нагадаємо, 25 лютого ЄС затвердив 10 пакет санкцій проти Росії. До списку включено 121 фізичну та юридичну особу, введено значні нові обмеження на імпорт/експорт, заборонено російські пропагандистські ЗМІ. ЄС запровадив санкції проти трьох великих банків – Тінькофф, Альфа-банк та Росбанк.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button