Події

​​ Посилюємо співробітництво та перемагаємо разом: Держспецзв’язку відвідала Р…

​​???? Посилюємо співробітництво та перемагаємо разом: Держспецзв’язку відвідала Румунська технічна делегація з кібербезпеки

Румунська технічна делегація з кібербезпеки на чолі з головою Національного Директорату з питань кібербезпеки Румунії (Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC), Державним секретарем Деном Кімпеаном відвідала Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Під час зустрічі з головою Держспецзв’язку Юрієм Щиголем, а також заступниками голови Держспецзв’язку Віктором Жорою та Олександром Потієм представники румунської сторони обговорили розширення співпраці між DNSC та Держспецзв’язку, в тому числі питання співпраці, пов’язані з кіберзагрозами та кібератаками агресора в межах російсько-української війни.

Особлива увага була приділена обміну досвідом у сфері захисту критичної інфраструктури та гармонізації нормативної бази з нормами ЄС, налагодженню співпраці з органами NATO та ЄС і настановам щодо узгодження та взаємодії з органами ЄС.

???? «Вдячний за допомогу, яку ваша країна надає Україні. Наше співробітництво має великі перспективи. Протистояння в кіберпросторі та війна росії проти України довели, що тільки разом, об’єднавшись усім цивілізованим світом, можна перемогти ворога. Зараз ми на сторожі кібербезпеки всієї Європи і готові ділитися нашими знаннями і вміннями», – зазначив Юрій Щиголь.

Крім того, румунська делегація відвідала Кіберцентр UA30 та поспілкувалася з представниками Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні інциденти CERT-UA.

???? «Сьогодні Держспецзв’язку відвідали представники Румунської технічної делегації з кібербезпеки. Румунія продовжує підтримувати Україну та готова вивести співробітництво між нашими країнами на якісно новий рівень», – зазначив Ден Кімпеан.

???? Нагадаємо, наприкінці серпня цього року Держспецзв’язку та Національний Директорат з питань кібербезпеки Румунії підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері співробітництва з кіберзахисту.

ℹ️ Цей меморандум передбачає: обмін досвідом і найкращими практиками у сфері кіберзахисту, інформацією щодо кіберінцидентів, способів виявлення вразливостей та реагування на кіберзагрози, розвиток співробітництва щодо нових досліджень у сфері кіберзахисту, навчання та підготовку фахівців із кіберзахисту та спільну участь у проєктах, спрямованих на підвищення та подальше зміцнення можливостей кіберзахисту державних та приватних інституцій.

Back to top button