Україна

На Полтавщині викрито схему рейдерського захоплення заводу


На Полтавщині викрито схему рейдерського захоплення заводу

До складу злочинної організації входило щонайменше 15 осіб: представники силового блоку, адвокати, нотаріуси та “кримінальний авторитет”.

На Полтавщині викрито схему рейдерського захоплення заводу продуктів для дитячого харчування. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України.

“За даними слідства, адвокат та власник медіахолдингу, використовуючи підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів і політиків, разом зі спільниками організували шахрайське заволодіння 100% статутного капіталу підприємства”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до складу злочинної організації входило щонайменше 15 осіб: представники силового блоку, адвокати, нотаріуси та “кримінальний авторитет”.

“У липні 2022 року вони незаконно перереєстрували завод на підконтрольних осіб. Для цього втрутилися в державні реєстри та виготовили підроблені документи. Внаслідок таких дій власникам підприємства було завдано збитків на суму понад 250 млн грн”, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Під час понад 30 обшуків вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, набої, гроші, автомобілі, чорнові записи та інші речі.

П’ятьом затриманим фігурантам повідомлено про підозру у створенні злочинної організації й участь у ній, шахрайстві, протиправному заволодінні майном підприємства, підробленні та використанні підроблених документів, зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги і службовому підробленні.

Перевіряється їхня причетність щодо підготовки до рейдерських захоплень інших підприємств на території різних областей.

 

Нагадаємо, ДБР підозрює 13 осіб у ​​рейдерстві будівельної компанії. Зловмисники протягом 2019-2021 років підробляли доручення задля незаконних реєстраційних дій у держреєстрах.

Раніше у Києві затримали рейдерів під час спроби заволодіти підприємством з активами 40 млн гривень. Вони запропонували приватному нотаріусу 20 тисяч доларів, щоб він незаконно змінив засновника і керівника підприємства.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button