Україна

Пожежі на замовлення: затримано групу паліїв


Пожежі на замовлення: затримано групу паліїв

Палії встигли пошкодити чотири квартири і пʼять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Поліцейські ліквідували організовану злочинну групу, яка на замовлення спалювала житло громадян по всій країні. Про це у середу, 20 березня, повідомила пресслужба Національної поліції України.

“Таку “послугу” можна було замовити в телеграм-каналі – коштувало це від 500 до 3000 доларів. Палії розробляли план вчинення злочину: проводили розвідку місцевості, закуповували пально-мастильні матеріали і робили з них “коктейлі Молотова”, – йдеться в повідомленні.

Поліція встановила організаторів злочинної групи – це 20-річний і 26-річний жителі Київщини і Чернігівщини.

“Для виконання «брудної» роботи вони залучили девʼятьох жителів Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років, самі ж приймали замовлення на підпали та розподіляли між членами ОЗГ гроші, отримані за скоєння злочинів”, – повідомляють у пресслужбі поліції.

Як встановили првоохоронці, злочинці організовували виїзд на місце замовлення в будь-яку точку країни. Коли закидали будинки й квартири пляшками із запалювальною сумішшю, фільмували цей процес на камеру і надсилали замовникам відео для підтвердження виконання.

Палії встигли пошкодити чотири квартири і пʼять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

“Слідчі Нацполіції провели 24 обшуки за місцями проживання учасників групи і зібрали беззаперечні докази причетності до серійних підпалів всіх одинадцятьох учасників злочинної групи. В тому числі -вилучили боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на які приймались замовлення та фільмувались злочини і банківські картки, на які перераховувались кошти за скоєне”, – йдеться далі в повідомленні.

Підозрбваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

 
 
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button