Україна

На окупованій Луганщині назріває гуманітарна криза – ОВА


На окупованій Луганщині назріває гуманітарна криза - ОВА

Росіяни не відновлюють зруйновані житлові будинки й інфраструктуру та не очищають резервуари для нечистот.

У тимчасово захоплених російськими військами населених пунктах Луганської області загострюється гуманітарна та санітарна ситуація. Про це у неділю, 16 липня, заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі телемарафону.

Зокрема, він зазначив, що у містах і селах регіону ніхто не прибирає залишки зруйнованих будівель, а проблема нечистот та сміття наближається до катастрофічної. Найбільш важка ситуація спостерігається у тих містах і селах, які під свій контроль загарбники узяли в 2022 році. 

“Якщо казати про міста, які окуповані з 2022 року, там дуже велика проблема. Я б це назвав гуманітарною катастрофою. Росіяни нічого не збираються там відновлювати – ані житло, ані інфраструктуру, яка була зруйнована під час їхнього наступу”, – сказав він.

Лисогор додав, що окупанти взагалі не прибирають резервуари, передбачені для нечистот, та місця зберігання сміття. 

“Ми всі бачили, що у містах бігають щури, миші. Ми ж розуміємо, що це збудники таких хвороб, які ми потім будемо дуже довго долати. Але та влада, яка зараз є там, вона нічого не збирається з цим робити”, – наголосив він.

Лисогор додав що на окупованих територіях відсутній інтернет-зв’язок.

“Інтернет вони вмикати не збираються, бо так їм легше контролювати людей. Але вони вже оголосили про вибори і вже сформували так звані територіальні комісії. Вони навіть заявили, що вибори будуть проходити “демократично” з електронною базою заповнення і внесення бланків одразу після голосування. Єдине питання:  у зоні, де відсутній інтернет та навіть світло, як це буде зроблено?” – підсумував Лисогор.

Країна-агрессор Росія викрала з порту тимчасового окупованого Маріуполя метал на 25 млн доларів. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button