Україна

Україні передали обладнання на 900 тисяч євро в межах ІТ-коаліції


Україні передали обладнання на 900 тисяч євро в межах ІТ-коаліції

Головні пріоритети полягають в тому, щоб закрити запити підрозділів, що стосуються зв’язку на фронті.

ІТ-коаліція, яку очолили Естонія та Люксембург, надала Україні ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання на суму в 900 тисяч євро. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Це перше замовлення обладнання, яке надійшло до Збройних сил України в межах ІТ-коаліції”, – зазначили у відомстві.

Передане обладнання покращить зв’язок та можливість планування задач на тактичному рівні, наголосила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

“Це один з наших пріоритетів – закрити запити підрозділів, що стосуються зв’язку на фронті”, – заявила вона.


ІТ-коаліція – спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України (“формат Рамштайн”) під керівництвом Естонії та Люксембургу, зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку й кібербезпеки.

У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків більш як на 36 млн євро. Внески в розмірі понад 23 млн євро ще очікуються.

Перше замовлення обладнання, яке надійшло ЗСУ в межах цієї коаліції  

Як ми вже писали, друге засідання Керівної групи ІТ-коаліції відбулося в Люксембурзі. Учасники ознайомилися зі статусом поточних закупівель та пріоритетами на 2024 рік.

Раніше ми вже повідомляли, що Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка була створена партнерами для підтримки України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button