Україна

Україна в ООН закликала до жорстких санкцій проти Росії за “вибори”


Україна в ООН закликала до жорстких санкцій проти Росії за вибори

Росіяни з восьмого по 10 вересня проводять “вибори” на тимчасово окупованих територіях України.

Запровадити жорсткі санкції проти Росії за проведення фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях України у п’ятницю, 8 вересня закликав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради безпеки.

Він зазначив, що росіяни проводячи псевдовибори прагнуть узаконити контроль над територіями України.

“Щодня, якщо не щогодини, Росія доводить, що її дії повністю несумісні з цілями та принципами Статуту ООН, не кажучи вже про Раду безпеки”, – додав Кислиця.

Він закликав міжнародну спільноту реагувати на подібні дії країни-агресора шляхом “посилення тиску та запровадження нових жорстких санкцій”.

“Всі ті, хто організовував псевдовибори, нестимуть відповідальність. Українські правоохоронці вже вживають заходів для їхнього розшуку”, – попередив постпред. 

Дипломат також подякував членам Ради безпеки ООН – Албанії, США, Франції, Еквадору, Гані, Мальті, Швейцарії, Японії, ОАЕ, Британії, Бразилії, Габону та Японії – які відкрито виступили проти планів Росії провести “вибори”.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України – на частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

У Бердянську на “виборчій дільниці” окупантів пролунали вибухи

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button