Україна

На Херсонщині окупанти підірвалися на старих мінах – ГУР

На Херсонщині окупанти підірвалися на старих мінах – ГУР

Фото: ГУР Минобороны Украины

Російські сапери безславно гинуть на Херсонщині

Командування класифікує ці інциденти як нещасні випадки. Тому сім’ї саперів-окупантів не отримають жодних компенсацій за їхню загибель.

 

Російські окупанти на Херсонщині намагаються споруджувати додаткові лінії оборони і мінують територію боєприпасами, виготовленими ще в 50-ті роки минулого століття. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в четвер, 9 червня.

 

У розвідці нагадали, що внаслідок вдалого контрнаступу українських воїнів на Херсонському напрямку ворог зазнав втрат у техніці і живій силі. Вдалося звільнити частину тимчасово захоплених військ РФ територій.

 

 

 

У свою чергу ворог намагається зупинити контрнаступ, терміново споруджує додаткові лінії оборони, інженерні загородження, а також мінує територію.

 

За даними розвідки, для мінування війська країни-агресора використовують міни радянського виробництва, які підлягають утилізації.

 

“Недавно в окуповану Херсонську область прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 50-ті роки минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах Ростовської області і були підготовлені для знищення. Привласнивши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж на передові – підрозділам загарбників для мінування оборонних позицій”, – йдеться в повідомленні.

 

Водночас окупанти самі підриваються на старих боєприпасах, намагаючись встановити мінні загородження. Згідно з інформацією розвідки, так підірвалося вже кілька саперів з батальйонно-тактичної групи 7-ї військової бази 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ.

 

Командування зазначеної БТГ домовилося з ФСБ та російською військовою поліцією класифікувати ці інциденти як нещасні випадки. Тому сім’ї саперів-окупантів не отримають від РФ жодних компенсацій за їхню загибель.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button