Україна

МЗС вручило послу Туреччини ноту через прохід Босфором судна РФ із С-300


МЗС вручило послу Туреччини ноту через прохід Босфором судна РФ із С-300

Заступник міністра закордонних справ Микола Точицький висловив послу Туреччини занепокоєння української сторони у зв’язку з інформацією про перевезення судном Sparta II з Сирії до Росії ракетних систем С-300ПМУ-2.

 

Микола Точицький звернувся із запитом до турецької сторони щодо надання офіційної інформації про вантаж. Про це 29 серпня повідомляє МЗС України.
 
“Замміністра привернув увагу посла Туреччини до того, що згідно з положеннями Конвенції про режим протоки від 20 липня 1936 року вказане судно підпадає під визначення військового корабля з метою цієї Конвенції”, – йдеться у повідомленні.
 
Микола Точицький звернувся із запитом до турецької сторони про надання офіційної інформації про вантаж, який було перевезено судном Sparta II через протоку Босфор, а також про заходи, вжиті Туреччиною для виконання положень Конвенції та запобігання подальшій ескалації російсько-української війни.
 
Заступник міністра висловив сподівання, що турецька сторона неухильно дотримуватиметься свого рішення від 28 лютого 2022 року про закриття чорноморських проток для російських військових кораблів під час російсько-української війни в руслі послідовної позиції Турецької Республіки щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія, незважаючи на обмеження Туреччини, спромоглася перевезти через Босфор передові системи озброєнь, такі як ракети С-300, для підтримки війни в Україні.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button