Україна

Росія вбила в Україні щонайменше 546 дітей


Росія вбила в Україні щонайменше 546 дітей

В Офісі генпрокурора неодноразово наголошували, що вказуються тільки задокументовані випадки, а справжня кількість загиблих і поранених від рук агресорів дітей значно більша.

За даними ювенальних прокурорів, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну внаслідок збройної агресії загинули щонайменше 546 українських дітей. Про це в п’ятницю, 3 травня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Станом на ранок 3 травня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 546 дітей загинули та понад 1319 отримали поранення різного ступеня тяжкості, – йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора неодноразово наголошували, що вказуються тільки задокументовані випадки, а справжня кількість загиблих і поранених від рук агресорів дітей значно більша, але зараз немає можливості встановити точну кількість жертв російської агресії на окупованих територіях України.

Повідомляється, що найбільше загиблих і поранених дітей зареєстровано в Донецькій (530), Харківській (356), Херсонській (150), Дніпропетровській (136), Київській (130), Запорізькій (108) і Миколаївській (104) областях.

В Офісі генпрокурора навели дані щодо загиблих і поранених дітей за попередню добу, 2 травня: внаслідок ворогом обстрілу с. Мемрик Донецької області загинула 12-річна дівчинка, а під час обстрілу м. Дергачі Харківської області дістали поранення восьмеро дітей – семеро хлопчиків і одна дівчинка, вік поранених – від 8 до 15 років.

Нагадаємо, напередодні ввечері повідомлялося, що внаслідок російського обстрілу Мемрика Новогродівської громади Донецької області двоє людей загинули, ще двох поранено. Серед загиблих – 12-річна дитина.

Російські воєнні злочинці в четвер, 2 травня, вдарили керованими авіабомбами по Харківській області, у результаті чого постраждали діти. Спершу повідомлялося про шість поранених, але згодом їхня кількість зросла до восьми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button