Україна

Міноборони пояснило, кому з українців за кордоном потрібно з’явитись в ТЦК


Міноборони пояснило, кому з українців за кордоном потрібно з явитись в ТЦК

З цієї групи людей малоймовірно вдасться залучити велику кількість до українського війська, зазначили у відомстві.


Військовозобов’язаним українцям, які наразі перебувають за кордоном та мають у застосунку Резерв+ статус “у розшуку”, необхідно повернутись до України та з’явитись до ТЦК. Про це заявив речника Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у вівторок, 4 червня.
 
“Передусім тим, хто застосунок Резерв+ скачав, але там статус “у розшуку” з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі – виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин”, – пояснив він.
 
Водночас речник додав, що з цієї групи людей малоймовірно вдасться залучити велику кількість до українського війська. Міноборони також розуміє, що далеко не усі вирішать повернутися до України.
 
“Але нагадаю, що ті українці, які знаходяться за кордоном, вони так чи інакше залишаються нашими громадянами, і відповідне законодавство на них розповсюджується”, – додав він.
 
З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані до 16 липня. Оновити дані можна у застосунку “Резерв+”, ТЦК чи ЦНАПі.
 
За словами Лазуткіна, станом на сьогодні свої дані вже оновили 1,371 млн українців. Серед них 190 тисяч жінок.

У МО пояснили, чому українці отримують статус “у розшуку” в Резерв+

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button