Україна

Міністр: в Україні вигідно бути неодруженою матір’ю-одиначкою

В Україні з 2000 року кількість матерів-одиначок збільшилась у 22 рази. Про це, як повідомляє «112.ua», заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Проблема полягає в тому, що ми створили такий соціальний механізм, який призводить до того, що людям сьогодні просто невигідно реєструвати шлюб. Тоді при призначенні субсидії ти можеш уникнути обліку своїх доходів. Якщо у тебе немає чоловіка – ти отримуєш допомогу як мати-одиначка, ти отримуєш державну соціальну допомогу, малозабезпеченість. Сама наша система соціального захисту, як це не страшно звучить, стимулює людей не вступати в шлюб», – зазначив Рева.

За словами Реви, «потрібно пропагувати сімейні цінності, щоб люди розуміли, що це не просто штамп у паспорті чи якась урочиста подія, це важливий елемент відповідальності».

Нагадаємо, станом на 1 січня 2018 року державну допомогу на дітей для одиноких матерів (батьків, вдів, вдівців) отримували 320,5 тис. осіб.

Раніше повідомлялось, що Андрій Рева пропонував застосовувати більш широко так звані «аліменти на батьків-пенсіонерів».

У серпні 2017 року Андрій Рева заявив, що українці витрачають значку кількість доходу на продукти харчування, тому що забагато їдять. Ця заява викликала значне обурення українців. У соціальних мережах почали жартувати, що скоро Рева запровадить так звані «гастропатрулі».

One Comment

  1. Проститутки в нас завжди були у фаворі. Це почалось при Радянській Владі коли Високопосадовцям було потрібно прикрити своїх проституток винайшли термінологію матері одиночки. Зараз цю ініціативу пдтримали і все дуже добре. Спокон віків на україні були ізгоями проститутки і матеріодиночки, але жидовській владі при Совєтах і ниеішній це вигідно.
    Мало того під цю категорію багато хто косить і незаслужено отримує пільги.

Back to top button