Україна

Міністр культури: Українська мова перемогла


Міністр культури: Українська мова перемогла

В.о. міністра назвав значним досягненням те, що українська мова “стає однією з мов діалогу і комунікації на міжнародних платформах, конференціях та інших комунікативних майданчиках”.

Дискусії про двомовність в Україні залишилися в минулому: українська мова перемогла. На цьому наголосив в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час відкриття радіодиктанту національної єдності у Таврійському національному університеті ім. Вернадського в Києві, пише Укрінформ.

Карандєєв нагадав, що за підтримки першої леді України Олени Зеленської впроваджуються проєкти з поширення української мови як однієї з актуальних мов культурного діалогу, зокрема, в музейних електронних гідах.

В.о. міністра назвав значним досягненням те, що українська мова “стає однією з мов діалогу і комунікації на міжнародних платформах, конференціях та інших комунікативних майданчиках”, а також предметом інтересу іноземців “через героїзм Збройних сил України, через стійкість українського народу”.

Нагадаємо, за результатами опитування, переважна більшість – майже 60% українців розмовляютьтільки українською мовою проте є ще 9% громадян, що використовують тільки російську. 

Дослідження: чи зазнають дискримінації російськомовні українці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button