Україна

Мер Мелітополя розповів, що творять окупанти на блокпосту у Василівці


Мер Мелітополя розповів, що творять окупанти на блокпосту у Василівці

Військові РФ вимагають, щоб люди брали у комендатурі перепустки. Однак наявність перепустки все одно не дає права на виїзд.

 
На блокпосту у Василівці Запорізької області військові РФ пропонують людям, які хочуть виїхати з окупованих територій, йти пішки 10-15 км. Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу 23 грудня, повідомляє Укрінформ.
 
“Цього тижня вони повністю заблокували виїзд, рашисти жодної людини не пропустили. Сьогодні вранці нові правила анонсували: якщо пішки, то можна проходити, але має бути причина. 4-5 км потрібно йти пішки до сірої зони, потім 10 км сірої зони. Тобто, 10 – 15 км потрібно йти пішки, але як це насправді буде виглядати, поки невідомо”, – зазначив міський голова.
 
За його словами, евакуація мешканців стає дуже складною. Так, якщо пробувати виїхати не через Василівку, а іншими дорогами, то близько 80% тих, хто намагається виїхати, окупанти не випускають, при цьому не називаючи причини.
 
Як розповів Федоров, військові РФ вимагають, щоб люди брали у комендатурі перепустки. Однак наявність перепустки все одно не дає права на виїзд.
 
Нагадаємо, окупанти майже два дні протримали у цивільних заручниках, які намагалися проїхати через ворожий блокпост у Василівці Запорізької області.
 
Раніше повідомлялося, що військові РФ ускладнили виїзд із Мелітополя.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button