Україна

Лісовий відреагував на карту України без Криму


Лісовий відреагував на карту України без Криму

У мережі поширили фотографії з підручника Українська мова для учнів 7 класу, на яких зображена карта без Криму.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий назвав підручники з української мови з картою України без Криму “технічною помилкою”, яку видавець виправить власним коштом. Про це у понеділок, 9 вересня, Лісовий написав у Facebook, підкресливши, що Крим – це Україна.

Він зазначив, що Міносвіти має питання до якості шкільних підручників. Вони пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти і порушуються вже не вперше.

“З 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). У 2025-2026 році МОН завершує реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти. Щоб питання з якістю підручників зняти раз і назавжди”, – повідомив Лісовий.

У свою чергу, видавництво Літера ЛТД, яке видало підручник, визнало свою помилку та відкликало наклад, йдеться в заяві. Там підтвердили, що видадуть виправлений наклад власним коштом.

У Літера ЛТД зауважили, що ситуація сталася через технічну помилку дизайнера і недогляд редакції під час остаточної підготовки видання до друку.

“Головного дизайнера видавництва звільнили, а усім причетним до випуску книги винесли догани зі штрафними санкціями”, – додали у компанії.

Там перепросили перед громадськістю, учнями, педагогами та авторським колективом підручника.

Нагадаємо, що в підручниках з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука знайшли карту України без Криму. Карту України без півострова намалювали поруч зі словами державного гімну. Зазначається, що цей підручник вийшов у 2024 році та вже був схвалений Міністерством освіти і науки.

Нагадаємо, в Угорщині розробили підручник з географії для учнів 8 класів, який переповнений антиукраїнською пропагандою, спотвореними фактами. Навчальний матеріал може налаштувати школярів на вороже ставлення до України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + one =

Back to top button