Україна

Вибухи на Кримському мосту. ОнлайнСюжет


Вибухи на Кримському мосту. Онлайн

Зранку 17 липня російські ЗМІ повідомляли про вибухи та ймовірне пошкодження опори Кримського мосту та одного з прольотів.

Кримський міст знову втомився. Зранку 17 липня так званий “голова” окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив про “надзвичайну подію” в районі 145-ї опори на Кримському мосту. Згодом росіяни повідомляли про вибухи та ймовірне пошкодження опори мосту та одного з прольотів. У Міністерстві транспорту РФ згодом заявили про нібито пошкодження дорожнього полотна. Автомобільний рух і рух залізничного транспорту зупинили. Перед мостом утворилися величезні затори. 

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

10:00 

9:00 СБУ і ВМС передають привіт!

Нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС, повідомили джерела видання Українська правда.

Міст атакували за допомогою надводних дронів. Співрозмовник УП зазначив, що дійти до мосту було складно, але зрештою це вдалося зробити.

Водночас керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону новин припустила, що події на Кримському мосту можуть бути провокацією самих росіян.

СБУ офіційно наразі ніяк не прокоментувала падіння прольоту Кримського моста.

При цьому в Telegram-каналі служби з’явилося жартівливе повідомлення: “Соловейко, рідний брате, Знову міст пішов “поспати” Та раз… Два! P.S. Музика − народна. Слова − СБУ”, яке може натякати на можливу причетність до цих подій СБУ.

Подібне повідомлення СБУ публікувала 8 жовтня 2022 року, коли Кримський міст було пошкоджено вперше − нібито в результаті вибуху вантажівки.

СБУ тоді також перефразувала Шевченка “Світає, Міст гарно палає; Соловейко у Криму СБУ зустрічає”.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України не стали прямо коментувати підрив мосту, але нагадали про слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що “Кримський міст — конструкція там зайва”.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button