Україна

Київщина отримає від зарубіжних партнерів вікна на мільйон доларів


Київщина отримає від зарубіжних партнерів вікна на мільйон доларів

Допомогу надасть некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF).

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що Київщина отримає вікна на суму один млн доларів для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок російських обстрілів.

Зазначається, що цю допомогу надасть некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF). Із засновником GEM Майком Каппоні підписано відповідний меморандум про співпрацю.

За словами Кравченко, завдяки програмі вікон GEM HGBF вже було замінено понад 11 тисяч склопакетів у будинках Полтави, Запоріжжя, Бучі, Ірпеня, Миколаєва, Харкова та Умані. Програма також включає заміну вікон у школах, садках та лікарнях.

Також сторони обговорили можливість залучення GEM до внутрішнього облаштування 70 приватних будинків, які будуть комплексно відбудовані в Ірпені. Порушили також питання комплексної відбудови приватного та багатоквартирного житла в Броварському та Бучанському районах.

Голова ОВА наголосив, що не менш важливим питанням є облаштування укриттів у школах та забезпечення закладів освіти шкільними автобусами.

Нагадаємо, громадяни України за тиждень подали 10 440 заяв на отримання грошей для відновлення пошкодженого війною житла за програмою державної допомоги єВідновлення.

Як повідомлялося, в ООН вважають, що відновлення інфраструктури України, яка була пошкоджена ударами РФ, коштуватиме 411 млрд доларів.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button