Україна

Стали відомі подробиці захисту енергооб’єктів


Стали відомі подробиці захисту енергооб єктів

Енергетики і військові облаштовують захист підстанцій і автотрансформаторів по всій Україні.

Уряд та Генеральний штаб ЗСУ організували роботи по забезпеченню трирівневого захисту обʼєктів енергетичної інфраструктури. Про перші результати відзвітувало Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у понеділок, 20 листопада.

“Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет”, – розповів голова агентства Мустафа Найєм.

Другий рівень захисту – від дронів та шахедів. Це бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року. Зараз під захистом 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівень захисту – від ракет. Під захистом 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

“Тут працюємо спільно з Укренерго – вони формують завдання на проектування та будівництво”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що також під час проектування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців країн Заходу.

Раніше керівник Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що енергетичні об’єкти України матимуть три рівні захисту. На питання, коли зведення цих конструкцій може бути завершене, він припустив, що це може бути в листопаді, “до холодів повинні встигнути”.

Центренерго облаштовує захисні споруди навколо ТЕС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button