Україна

Куроване РФ угруповання поширювало наркотики серед українських військових


Поширення наркотичних засобів серед військовослужбовців було націлене на постійний підрив бойової готовності наших військ, повідомляють у ДБР.

 
Співробітники ДБР спільно з Київською міською прокуратурою припинили діяльність міжрегіонального етнічного наркоугруповання, яке контролювало розгалужену мережу виробництва та розповсюдження наркотичних засобів. Про це повідомляє прес-служба ДБР.
 
Повідомляється, що злочинне угруповання поширювало метадон, амфетамін, марихуану та інші наркотики серед військовослужбовців ЗСУ та інших військових.
 
“Діяльність наркоугруповання курурували спецслужби Російської Федерації. Поширення наркотичних засобів серед військовослужбовців було націлене на постійний підрив бойової готовності наших військ”, – йдеться у повідомленні.
 
У ДБР повідомляють, що злочинна організація була розгалуженою: налічувала понад 40 осіб, у т.ч. громадян республіки Білорусь мала чітку ієрархічну структуру, лабораторії, канали поширення наркотиків. Довірені особи у злочинців були серед поштових відправників. Наразі встановлено всі причетні до схеми збуту наркотиків.
 
“Використовуючи свій авторитет та існуючі зв’язки, один із керівників організації вибудував стійкі незаконні відносини з посадовими особами правоохоронних органів, яким систематично платив “данину” за непритягнення представників злочинної організації до кримінальної відповідальності”, – повідомляють у ДБР.
 
Для ліквідації угруповання було проведено масштабну спецоперацію у Дніпропетровській, Київській та Житомирській областях. Проведено 27 обшуків, встановлено механізми роботи угруповання, контакти та відстежено схеми легалізації наркозасобів.
 

 
Під час обшуків вилучено:
 
  • майже 2 кг наркотичних засобів (близько 13 тис. доз);
  • 180 тис. дол. США та 1 млн грн готівкою;
  • велика кількість золотих виробів;
  • 14 автомобілів, у тому числі преміум-класу;
  • телефони, комп’ютерна техніка та ін.
 
Затримано ватажків угруповання. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.
 
 
Раніше повідомлялося, що на Одещині затримали групу великих наркодилерів.
 
На Львівщині пенсіонерка торгувала метадоном
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button