Україна

Генштаб ЗСУ назвав найскладніші напрямки


Генштаб ЗСУ назвав найскладніші напрямки

Найактивніше російські військові діють на Харківському, Куп’янському та Покровському напрямках.


Від початку доби на фронті відбулося 58 бойових зіткнень. Найактивніше ворог діє на Харківському, Куп’янському та Покровському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у зведенні в неділю, 21 липня.

Ситуація на фронті характеризується активністю ворога на Харківському, Куп’янському та 
 
Під постійним вогнем ворожої авіації перебуває Харківщина. Сьогодні росіяни скинули вже сім КАБів. Цілили у райони населених пунктів Вовчанськ, Липці, Борщова, Глибоке, крім того, завдали удару некерованими авіаційними ракетами по Дехтярному.

На Харківському напрямку російські окупанти сім разів намагались здійснити штурм оборонних рубежів українських військових в районі Глибокого та Вовчанська. Всі ворожі атаки відбиті підрозділами Сил оборони. 
 
На Куп’янському напрямку противник сім разів активно йшов на позиції ЗСУ у районі Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Андріївки, два боєзіткнення досі тривають. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону. 
 
На Лиманському напрямку російська армія здійснила п’ять атак поблизу Макіївки та Тернів. Три боєзіткнення завершилися без успіху для противника, ще два – триває. 
 
На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Верхньокам’янське та Виїмка оборонці української землі відбили три атаки росіян. На Краматорському напрямку окупанти здійснили два штурми позицій ЗСУ поблизу Андріївки. На даний час точиться бій. Ситуація контрольована.
 
На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до чотирьох. Ворог зосередив свої зусилля в районі Північного, Залізного та Нью-Йорку, де відбулось чотири боєзіткнення, три атаки противника досі тривають. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардуванням піддались райони населених пунктів Північне, Нью-Йорк та Торецьк, за сьогоднішній день ворог вже скинув 13 КАБів.
 
На Покровському напрямку відбулась найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти, за підтримки авіації, здійснили вже 23 спроби потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового та Уманського. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили шістнадцять атак противника, сім атак ще  тривають. Втрати ворога уточнюються.
 
Продовжуються бої поблизу Красногорівки, Георгіївки та Карлівки на Курахівському напрямку. У цьому районі за сьогоднішній день відбито чотири атаки армії РФ.
 
На Времівському напрямку противник активно застосовує авіацію, вдарив по районам населених пунктів Вугледар, Катеринівка, Урожайне, Старомайорське.
 
На Оріхівському напрямку окупанти здійснили три невдалих спроби атакувати наші підрозділи поблизу Роботиного та в напрямку Новоданилівки. Також росіяни скинули на Степногірськ дві керовані авіаційні бомби.
 
На Придніпровському напрямку противник завдав авіаційних ударів, скинувши керовані авіаційні бомби по районах населених пунктів Тягинка, Томарине та Бургунка Херсонської області. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1110 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + thirteen =

Back to top button