Україна

Корупційний скандал: екс-посадовця Міноборони відправили під домашній арешт


Корупційний скандал: екс-посадовця Міноборони відправили під домашній арешт

ВАКС не взяв під стражу підозрюваного Богдана Хмельницького, проте застосував до нього цілодобовий домашній арешт.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився взяти під варту Богдана Хмельницького, колишнього тимчасово виконувача обов’язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони. Натомість його відправили під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє видання Слово і діло.

Суд ухвалив таке рішення в справі ДБР ще 16 квітня, а 14 травня його залишила без змін Апеляційна палата ВАКС.

Державне бюро розслідувань подавало клопотання про арешт підозрюваного, але в квітні слідча суддя Катерина Сікора відправила Хмельницького під цілодобовий домашній арешт до 17 червня.

Підозрюваний мав також виконувати деякі процесуальні обов’язки: здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони подав скаргу на це рішення і просив арештувати Хмельницького, але Апеляційна палата ВАКС у задоволені скарги прокурора відмовила. 


1 лютого 2023 року Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову та екс-директору департаменту Міноборони Богдану Хмельницькому. За версією слідства, Шаповалов лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами.

Нагадаємо, що торік Богдана Хмельницького внесли до реєстру корупціонерів. 

Уряд призначив першого заступника міністра оборони

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button