Україна

Консультативна місія ЄС відновила роботу у Києві

Консультативна місія ЄС відновила роботу у Києві

Фото: euam-ukraine.eu

До першої групи місії увійшли радники з кримінальних розслідувань

Оновлений мандат місії передбачає надання консультацій щодо розслідування та кримінального переслідування міжнародних та воєнних злочинів.

Консультативна місія ЄС в Україні (КМЕС) повернулася до своєї штаб-квартири у Києві. Про це повідомляється на її сайті у середу, 18 травня.

“Вимушена евакуюватися з Києва, а також з усіх польових офісів в Україні у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням 24 лютого, демонструючи свою всіляку підтримку та прихильність до України, місія приєднується до низки держав-членів ЄС та інституцій і повертається до Києва”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що перша група радників як міжнародних, так і українських проведе оцінку потреб разом із ключовими партнерами місії. Виходячи з цієї оцінки, і якщо умови безпеки залишаться сприятливими, намір полягає в тому, щоб поступово збільшувати присутність КМЕС в Україні протягом літа.

“У зв’язку з тим, що оновлений мандат КМЕС передбачає надання консультацій з розслідування та кримінального переслідування міжнародних та воєнних злочинів, до першої групи, спрямованої до Києва, увійшли, зокрема, радники з кримінальних розслідувань, які тісно співпрацюватимуть з Офісом генерального прокурора України”, – зазначили у місії.

Нагадаємо, вже встановлено особи 45 росіян, які скоювали звірства в Україні. На них вже завели кримінальні справи за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ст.438 КК України).


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button