Україна

Консул не побачив блокування автобусів на кордоні


Консул не побачив блокування автобусів на кордоні

Сергій Царук відвідав пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин, де, як повідомлялося, не пропускають українські автобуси.

Український консул Сергій Царук не побачив блокування пасажирських перевезень на пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин. Про це у понеділок, 11 березня, повідомило Генконсульство України у Любліні за підсумками поїздки консула на кордон.

Зазначається, що Царук зустрівся з польськими перевізниками і акцентував на неприпустимості затримки проїзду пасажирських автобусів.

“Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до півгодини часу. В моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України”, – розповіли у генконсульстві.

Також Генеральне консульство України в Любліні звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити в подальшому безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів.

Нагадаємо, у понеділок у Кабміні заявили, що польські протестувальники та поліція зупиняють автобуси з України, що прямують до Польщі й назад.

Пізніше у поліції та МВД Польщі заявили, що ця інформація “не відповідає дійсності”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button