Україна

На кордоні встановлено ще 30 мінних полів – Наєв


На кордоні встановлено ще 30 мінних полів - Наєв

Було поставлено завдання зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною, пояснив генерал-лейтенант.

На північному кордоні Україні з Росією та Білоруссю тривають інтенсивні роботи зі створення інженерних загороджень і облаштування мінних полів. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у четвер, 13 липня.

За його словами, тільки за останні 10 днів було встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більше ніж 5,8 тис. мін.

“Вздовж кордону обладнано близько 5 тис. метрів траншей та 6,5 тис. метрів протитанкових ровів. Споруджено 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для важкої техніки”, – заявив Наєв.

За його словами, мінні поля встановлюють, щоб унеможливити проникнення ворожих диверсійних груп і перетин кордону бронетанковою технікою.

“Ми розуміємо, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, оскільки по той бік кордону друзів у нас немає. Тож поставлено завдання зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною”, – пояснив Наєв.

Нагадаємо, у кінці червня на Ставці верховного головнокомандувача вирішили посили кордон із Білоруссю. Це було зроблено на тлі інформації про можливе перебазування російських найманців ПВК Вагнер до Білорусі.

Група військових підірвалась на міні на Рівненщині

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button