Україна

Карантин в Україні продовжили до 31 березня 2022 року

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 березня 2022 року. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду, повідомляє 1News.

«Для того, щоб максимально протидіяти пандемії і захистити здоров’я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року», – заявив Шмигаль.

За його словами, карантин триватиме, як мінімум весь I кварталу наступного року.

«Це означає, що всі правила доступу до публічних місць із COVID-сертифікатами, щодо носіння масок і дотримання дистанції залишаються в силі», – додав прем’єр-міністр.

Зазначимо, що станом на 14 грудня обмеження у «червоних» та «жовтих» карантинних зонах фактично однакові: для відвідування торгових центрів, кафе та державних установ необхідно мати сертифікат вакцинації або негативний тест на коронавірус, зроблений за 72 години.

Також проїзд у громадському транспорті у цих зонах дозволений тільки зі свіжим негативним тестом або сертифікатом вакцинації. Перевіркою наявності дозволяючих документів займаються вибірково контролери. Якщо пассажир перебуває в транспорті без наявності негативного тесту або ж сертифікату вакцинації, його буде оштрафовано.

Заклади освіти можуть працювати в очному режимі тільки при 100% вакцинації викладацького складу.

Станом на 14 грудня в Україні щеплено  від коронарвірусу 14 221 538 людей, з них отримали першу дозу – 14 221 536 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 12 640 221 людей.

Back to top button