Події

United for Justice. United for Nature – у Києві розпочалася міжнародна конференція присвячен…

United for Justice. United for Nature – у Києві розпочалася міжнародна конференція присвячена екологічним викликам, повʼязаним із руйнівним впливом російської агресії

????Довкілля не має географічних або часових кордонів. Шкода, завдана в одній країні, впливає на екосистеми за її межами. Сьогодні провідні світові експерти з охорони довкілля та міжнародного права, урядовці і лідери громадянського суспільства зібралися в Києві, аби обговорити можливі шляхи забезпечення відповідальності за шкоду, завдану довкіллю внаслідок війни, та сприяння «зеленому» відновленню України, – заявив Генпрокурор Андрій Костін під час відкриття міжнародної конференції високого рівня U4J. United for Nature.

????Відкрили конференцію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс, а також Голова КМЄС Рольф Холмбо.

????Генпрокурор наголосив, що Україна як країна демократичного світу дотримується Додаткового протоколу 1 до Женевських конвенцій, який забороняє методи ведення війни, що завдають масштабної, довготривалої та серйозної шкоди природному середовищу. Однак російські військові навмисно обирають своєю мішенню довкілля, повністю усвідомлюючи наслідки для України та інших країн.

????Андрій Костін зауважив, що вкрай важливо створити дієві правові механізми для забезпечення відповідальності за шкоду, завдану довкіллю внаслідок збройних конфліктів, як на державному, так і на індивідуальному рівнях. На цій конференції не лише розглядатимуться поточні виклики, а й буде закладено основу для формування майбутнього міжнародного права.

????Ніхто не хоче жити в суспільстві, де процвітає злочинність. Зараз суспільством, де скоюються міжнародні злочини, є Земля. Ми повинні об’єднатися, аби захистити нашу планету заради майбутніх поколінь. United for Justice –United for Nature, – наголосив Генпрокурор.

Video is too big

Back to top button