Україна

Кабмін повинен розробити план трансформації продовольчих систем в Україні, – указ – 1News


Фото з відкритих джерел

Відповідний план повинен бути розроблений і затверджений у двомісячний термін

Кабінету міністрів України доручили у двомісячний термін розробити та затвердити план трансформації продовольчих систем до 2030 року, до якого входить визначення та реалізація національних пріоритетів у даному напрямку. Про це свідчить указ президента №41/2022, оприлюдненому на сайті Офісу президента.

Згідно з текстом документа, уряд має за участю провідних вітчизняних та міжнародних експертів розробити і затвердити план заходів щодо трансформації продовольчих систем в Україні з метою сталого економічного розвитку країни, забезпечення її національних інтересів у сфері продовольчої безпеки та подальшого утвердження України як одного зі світових лідерів з експорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів.

Крім того, Кабмін повинен визначити і забезпечити реалізацію національних пріоритетів з трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року, а також впровадити систему відстеження процесу трансформації продовольчих систем в Україні з обов’язковим оприлюдненням отриманих результатів до 1 березня кожного року.

“Кабмін повинен передбачити визначення національних пріоритетів трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року, в тому числі за такими напрямками, як здорове харчування, дружнє до навколишнього середовища виробництво, стійкість до ринкової нестабільності і доступність харчових продуктів для всіх груп населення”, – йдеться в указі.

1News за темою: Подорожчання продуктів продовжиться. Які фактори впливають на вартість продовольчих товарів в Україні

Раніше повідомлялося, що в перший місяць 2022 року світові ціни на продовольчі товари зросли більш ніж на 1% порівняно з показником грудня 2021 року. Індекс цін на харчові продукти продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), який відстежує найнеобхідніші продовольчі товари в світі, склав 135,7 пункту минулого місяця проти 134,1 в грудні – це максимум протягом останніх 10 років.


Джерело

Back to top button