Україна

Кабмін підвищив заробітну плату місцевим чиновникам

Під час засідання Кабінету Міністрів України схвалено Схему посадових окладів держслужбовців на 2021 рік. Зокрема, підвищено рівень посадового окладу для спеціалістів категорії В3 на рівні районів, районів у містах, містах обласного значення, оскільки він не відповідав вимогам чинного законодавства. Про це 1News повідомила прес-служба Національного агентства з питань державної служби.

Зазначається, що відтепер він дорівнює двом прожитковим мінімумам.

Для решти державних службовців умови оплати праці зберігаються  і гарантується  їх розмір на рівні вересня 2020 року.

«Заробітна плата державних службовців все ще не є конкурентною у порівнянні з ринковою. Особливо це стосується посадових окладів спеціалістів державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного чи декількох районів. Але якщо ми говоримо про створення ефективної державної служби,  не можемо забувати про підвищення рівня соціальних стандартів. Маємо виправити несправедливість, коли за некваліфіковану роботу отримують вищу заробітну плату, ніж на посадах державної служби з високим рівнем відповідальності, значними обмеженнями і вимогами до особи. Тому пропонується переглянути Схему посадових окладів після внесення змін до статті 26 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» з урахуванням необхідності єдиних підходів в оплаті праці державних службовців», – зазначає Голова НАДС Наталія Алюшина.

Зазначимо, що до категорії Б3 відносяться посади спеціалістів державних органів:

спеціалісти (консультанти, державні виконавці, державні інспектори, інспектори, державні авдитори): Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, апаратів (секретаріатів) допоміжних органів, утворених Президентом України, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Антимонопольного комітету України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Фонду державного майна України, Конституційного Суду України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Ради національної безпеки і оборони України, Рахункової палати, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та інших державних органів, органів прокуратури, органів військового управління, територіальних органів цих державних органів та їх структурних підрозділів, крім тих, умови оплати праці яких визначені окремими законами України; третій секретар; консульський агент у консульській установі України; аташе дипломатичної служби; слідчий.

Back to top button