Україна

Зеленський провів нараду в Славутичі


Зеленський провів нараду в Славутичі

Президент доручив керівникові Мінвідновлення опрацювати питання прямого залізничного сполучення між Славутичем і Києвом без пересадки в Чернігові.

Під час робочої поїздки до Славутича президент Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації та перспектив розвитку міста й зони відчуження. Про це в п’ятницю, 26 квітня, повідомила пресслужба президента України.

Повідомляється, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко і командувач Нацгвардії Олександр Півненко доповіли про оборону та охорону ЧАЕС і Славутича, будівництво фортифікацій, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко – про охорону міста і державного кордону в районі Чорнобильської атомної електростанції, начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Артем Бондаренко – про контррозвідувальні заходи на цій території, а міський голова Славутича Юрій Фомічев акцентував на логістичній проблемі: через зруйновані мостові переходи і неможливість використовувати колишні залізничні сполучення персонал ЧАЕС витрачає до шести годин, щоб дістатися на роботу.

Зеленський доручив віцепрем’єр-міністру з відновлення – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення між Славутичем і Києвом без пересадки в Чернігові.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець доповів про реалізацію схваленої урядом стратегії розвитку зони відчуження і додав, що втрати ЧАЕС унаслідок окупації російськими загарбниками сягнули 3 млрд грн.

“Зараз держава активно залучає донорів для допомоги. Вже є 19 країн – вкладників у створений фонд, а сума внесків становить 14 млн євро та збільшуватиметься до кінця року. Кошти спрямують на покращення обладнання, умов роботи й закупівлю необхідної техніки”, – йдеться в повідомленні.

Під час наради йшлося також про облаштування шкільних укриттів, розвиток і підтримку бізнесу, стратегію розвитку місцевої лікарні з урахуванням нових умов.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 квітня, в Україні відзначають 38 річницю аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня, у 1986 році, сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства.Тоді під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався масштабний викид радіоактивних речовин у довкілля.

Зеленський зробив заяву у річницю аварії на ЧАЕС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + nineteen =

Back to top button