Україна

Кабмін передав 26 “облгазів Фірташа”в управління АРМА


Кабмін передав 26 облгазів Фірташа в управління АРМА

У червні 2024 року АРМА забезпечило надходження чергового траншу в розмірі 95,6 млн грн до державного бюджету від управителя “облгазами Фірташа”.

За ініціативи АРМА Уряд ухвалив розпорядження про управління агентством 26 “облгазами Фірташа”. Відповідне Розпорядження Кабінету Міністрів України ухвалили 20 серпня. Про це інформує пресслужба АРМА у вівторок, 20 серпня.

25 червня Вищий антикорупційний суд скасував арешти акцій колишніх облгазів.

Агентство з розшуку та менеджменту активів звернулося до Офісу Генерального прокурора для повторного їх арешту. 

За результатом – Печерський районний суд міста Києва 28 червня ухвалив нове рішення яким повторно заарештували акції операторів газорозподільних систем, що входили у сферу впливу “Регіональної газової компанії” Дмитра Фірташа.


За два роки ці арештовані активи не приносили державі кошти. Однак з моменту призначення Олени Думи на посаду Голови Нацагентства роботу відомства було переформатовано. Окрему увагу було закцентовано на підвищенні ефективності та контролю в управлінні “облгазами Фірташа”.

Наказом Голови АРМА № 227 від 04.10.2023 в Агентстві було створено спільно з СБУ Міжвідомчу робочу групу, яка за півроку напрацювала тисячі документів, запитів та відповідей, контрольних документів. Їх результатом стало те, що згідно розподілу дивідендів мало надійти до бюджету майже 800 млн грн, з яких:

  • За 2022 рік  226 млн грн
  • За 2023 рік 564 млн грн.

Станом на сьогодні завдяки роботі команди АРМА бюджет вже отримав 172 464 849,12 грн.

У червні 2024 року АРМА забезпечило надходження чергового траншу в розмірі 95,6 млн грн до державного бюджету від управителя “облгазами Фірташа”.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про підозру бізнесмену Дмитру Фірташу і топ-менеджменту його компаній. Вони привласнили державний газ із газотранспортної системи України на мільярди гривень. Оприлюднені переговори фігурантів.

Також державі повернули запорізький комбінат Фірташа. Суд розірвав договір держави з компанією Толексіс Трейдинг Лімітед, яка входить у групу компаній DF Group.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + 15 =

Back to top button