Україна

Інститут національної пам’яті презентував віртуальний музей російської агресії

«Український інститут національної пам’яті» презентував інтернет-портал «Віртуального музею російської агресії». Про це розповіли на своїх сторінках у Facebook керівник інституту Антон Дробович та радник Віце-прем‘єр міністра Олександр Смирнов, повідомляє 1News.

«Віртуальний музей російської агресії – один із перших у світі цифрових інструментів із забезпечення доступу до правди про ключові події та злочини, скоєні під час окупації РФ територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей. Також це важливий інструмент збереження пам’яті», – пише Смирнов.

Дробович додав, що зараз завершений тільки перший етап роботи над сайтом. Він стосується окупації Криму.

«Презентуємо саму платформу та перші 20 кейсів, які розкривають подробиці злочинних дій тимчасових російських окупантів в Криму. Доступ до правди англійською та українською мовами, чесна історія подій від 2014 року на базі офіційних документів, свідчень, матеріалів проваджень, звітів міжнародних та українських організацій. Широка тематика – від насильницьких зникнень до військових та екологічних злочинів», – зазначив директор Інституту національної пам’яті.

Інтернет-портал на сьогодні містить інформацію про події з початку окупації Криму в лютому 2014 року, а також інформацію про конкретних осіб й основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки.

«Історична правда є важливою складовою перехідного періоду, надаючи суспільству доступ до подій, які відбулися та відбуваються на території нашої держави», – додав Олександр Смирнов.

Back to top button