Україна

Ініціативи Ахметова охопили 18 мільйонів українців


Ініціативи Ахметова охопили 18 мільйонів українців

Бізнесмен розпочав масштабний проект “Рятуємо життя” після початку війни на Донбасі, а в лютому запустив нові ініціативи допомоги постраждалим від окупантів.

 
З 2014 року допомога Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу Шахтар охопила вже понад 18 мільйонів українців, повідомляє Фонд.
 
Бізнесмен ініціював масштубну допомогу громадянам країни ще після початку війни на Донбасі та значно збільшив її після вторгнення Росії у лютому 2022 року.
 
Зокрема, з 24 лютого компанії СКМ відновили доступ до електрики та зв’язку майже для 11 млн. українців. За цей час гуманітарна допомога від Ахметова допомогла вижити близько 4 млн. людей. А з 2014 року до лютого 2022 року Фонд Ахметова надав допомогу для 3,5 млн осіб.
 
“Наша головна мета – допомогти українцям вижити та вистояти”, – наголошує Засновник Фонду Рінат Ахметов.
 
Крім того, Фонд збирає історії для Музею Голоси Мирних. Архів Музею налічує вже понад 40 тисяч історій людей, які постраждали від рук окупантів.
 
Своєю чергою, підприємства Ахметова, крім населення, допомагають військовим. Зокрема, українських захисників забезпечили 150 тисячами бронежилетів. Окрім захисної амуніції, компанія забезпечує військових пальним, автомобілями, дронами, тепловізорами, медикаментами тощо.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button