Україна

Епіфаній висловився про одностатеві шлюби


Епіфаній висловився про одностатеві шлюби

Церква має любити й грішників, які навіть чинять інколи зло. Адже церковнослужителі повинні їх наставляти та напоумляти, сказав митрополит.

Православна церква України не готова благословляти одностатеві шлюби. Про це у понеділок, 6 травня, заявив предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода

“Ми ухвалили відповідне рішення на останньому помісному соборі Православної церкви України. У нас є навіть декларація, яка чітко засвідчує, що ми не будемо цього робити”, – сказав він.

Говорячи про те, що Папа Римський Франциск заявив, що священикам слід дозволити благословляти одностатеві пари за певних обставин, Епіфаній відповів, що це “дуже риторичне” питання.

“Папа інколи заявить, а потім інші трактують, що він мав на увазі зовсім інше. Це не благословення. І ми знаємо, що Греко-католицька церква категорично це відкинула. Заявила, що вони цього не підтримують і не будуть виконувати, навіть якщо це буде відповідним рішенням, тому що це суперечить християнському вченню”, – сказав він. 

Нагадаємо, нещодавно Греція легалізувала одностатеві шлюби.

Легалізація одностатевих пар в Україні: що пропонують Раді

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button