Україна

ГУР провело кібератаку на податкову службу Росії


ГУР провело кібератаку на податкову службу Росії

Кібератака ГУР МО України стала черговим серйозним ударом по режиму в Кремлі, який на певний час втратив контроль за податками й зборами, запевняють у ГУР.

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили чергову успішну спецоперацію на території Росії – цього разу атакували податкову систему РФ. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

“Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (ФНС РФ), а далі – у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. Паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала ФНС РФ. У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи РФ – знищена уся база даних та її резервні копії (backup)”, – повідомляють у ГУР.

Зазначається, що зв’язок між центральним офісом у Москві й 2300 російськими територіальними управліннями паралізований, як і між ФНС РФ та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних).

“Фактично йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період. Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї росії опинився в руках воєнної розвідки України. Відновити роботу податкової росіяни безуспішно намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФНС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі неможлива. Кібератака ГУР МО України стала черговим серйозним ударом по режиму в Кремлі, який на певний час втратив контроль за податками й зборами”, – переконують в Головному управління розвідки.

Нагадаємо, нещодавно ГУР провела успішну кіберспецоперацію проти Росавіації й отримала доступ до закритих службових даних російського відомства.

Розвідка назвала масштаби мобілізації в Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button