Події

​​Націоналізовано активи президента російського футбольного клубу «ЦСКА» Вищ…

​​Націоналізовано активи президента російського футбольного клубу «ЦСКА»

???? Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України та стягнуто в дохід держави належні російському олігарху акції PIN банку.

???? Підставою для пред’явлення позову про націоналізацію його активів стали матеріали кримінального провадження за фактом пособництва державі-агресору, у яких Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

???? За даними слідства, бенефіціарним власником фінустанови є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу «ЦСКА». Він пов’язаний з державною корпорацією «РОСТЕХ», яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси для потреб збройних сил РФ.

???? Рішенням Ради національної безпеки і оборони України стосовно нього застосовано санкції строком на 10 років.

???? У ході розслідування перевіряється інформація щодо правомірності отримання та використання банком понад 1,6 млрд грн кредиту для рефінансування. Кошти установа отримала після початку активної фази бойових дій.

???? Ця сума становить понад 50% активів банку та у понад 5,5 разів перевищує розмір статутного капіталу установи.

???? Також в межах розслідування правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності високопосадовців та депутатів РФ до вчинення злочинів на території України. Зокрема, через прямий чи опосередкований контроль над підприємствами критичної енергетичної інфраструктури України.

???? Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Більше

Back to top button