Україна

Грузинський інвестор купив соледобувне підприємство в Україні

Підприємство займається видобутком кухонної харчової осадової солі, отриманої шляхом випарювання з морської води у відкритих осадових басейнах

Право на приватизацію єдиного майнового комплексу (ЄМК) державного соледобувного підприємства “Геройське дослідно-промислове підприємство” (с. Геройське Херсонської області) за 44,04 млн грн (у 7,2 рази дорожче за стартову ціну в 6,13 млн грн) виграло ТОВ “Грін-груп”.

Про це інформує 1News.

В аукціоні брало участь вісім компаній. Основними суперниками “Грін-груп” стали ТОВ “Вега-Х”, що запропонувало на 3 тис. грн менше, ТОВ “Лоренс Крафт” (запропонувало на 5 тис. грн менше) та ТОВ “Мелтен інвестментс” (запропонувало 41,5 млн грн).

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, “Грін-груп” зареєстровано у 2015 році зі статутним капіталом 2 тис. грн, і належить громадянину Грузії Хвіча Джгереная.

Підприємство займається видобутком кухонної харчової осадової солі, отриманої шляхом випарювання з морської води у відкритих осадових басейнах.

До складу активу входять виробничі потужності з видобутку солі – гідротехнічні споруди (басейни – підготовчі, садові, канави, шлюзи тощо) на ланцюгу озер, заповнених морською водою Ягорлицької затоки Чорного моря.

Загальна площа будівель та споруд ЄМК – 1,54 тис. кв. м, він розташований на березі Дніпровського лиману за 70 км від районного центру – Гола Пристань, площа земельної ділянки під ним – 340,76 га.

За даними ФДМ, підприємство у 2020 році виробило 4,5 тис. тонн солі, а у 2021 не вело її видобуток. Його виторг у 2020 році склав 4,03 млн грн, за перше півріччя 2021 року – 1,03 млн грн.

Соледобувне підприємство у 2019 році отримало 7,7 тис. грн чистого прибутку, у 2020 році – 33,7 тис. чистих збитків, тоді як у 2021 році він збільшився у 50 разів – до 1,63 млн грн.

Джерело: БізнесЦензор

Back to top button