Україна

Голову об’єднаної територіальної громади на Київщині затримали за шахрайство

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові об’єднаної територіальної громади на  Київщині, депутату райради та посереднику за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах за попередньою змовою (ч.2 ст.15, ч. 2, 4 ст. 190 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, голова ОТГ разом з депутатом районної ради та посередником  намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

В подальшому вони нібито планували змінити її цільове призначення на землі промислового виробництва для здійснення підприємницької діяльності, хоча насправді не мали наміру цього робити.

Свої «послуги» вони оцінили у 2,6 млн грн. Отримати таку суму вони хотіли частинами – 280 тис грн, 800 тис грн та 1,6 млн грн.

Під час одержання посередником другої частини коштів у сумі 800 тис грн їх затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Київській області за оперативного супроводу   Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Back to top button