Україна

Колишньому міністру транспорту повідомлено про підозру у викраденні нинішнього нардепа від «Слуги народу»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’ятьом особам, у тому числі організатору, у викраденні та катуванні екс-керівника ПрАТ «Нафтогазвидобування», а на даний час народного депутата України IX скликання, а також у вимаганні грошей від його рідних (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника провідної газовидобувної компанії незаконно викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол США.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду Міністра транспорту та зв’язку України.

До скоєння злочинів він залучив декілька осіб, в тому числі представників криміналітету. Мотивами кримінальних правопорушень став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами.

«Резонансний злочин дев’ятирічної давності розкрито спільно з працівниками Служби безпеки України», – говориться у повідомленні.

З метою викриття злочину та притягнення до відповідальності причетних до його вчинення осіб на території України проведено понад 40 обшуків.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Мова йде про Олега Семінського, який зараз є народним депутатом від «Слуги народу».

У 2012 року його викрали та протягом трьох років утримували у полоні.

Сам Семінський вважає організатором викрадення колишнього міністра транспорту Миколу Рудьковського, який також володів часткою у компанії «Нафтогазвидобування».

Рудьковський був ув’язнений у Росії протягом 1,5 років.

У квітні 2020 року Микола Рудьковський звільнився в російської тюрми та повернувся до України.

На місцевих виборах 2020 року був помічений під час голосування у Чернігові.

Back to top button