Україна

Головний санітарний лікар одужав від коронавірусу

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко одужав від коронавірусу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

«Друзі, одужав та повернувся до роботи. Як і прогнозував, перебіг хвороби був легкий, без ускладнень», – написав він.

Ляшко додав, що відповідно до стандарту надання медичної допомоги при Covid-19  він перебував на лікарняному до відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження.

«У такому випадку здавати повторно ПЛР-тест не потрібно», – зауважив санлікар

Ляшко зазначив, що навіть після отримання першої дози вакцини, та, у разі, якщо інфікування відбувається до 22 дня після щеплення, все рівно хвороба протікає легше.

«Виконання вимог стандарту в домашніх умовах дозволило запобігти інфікуванню моїх коханих дівчат (очевидно мова йде по родину – ред.)», – написав Ляшко.

Головний санітарний лікар нагадав, що відповідно до рекомендацій фахівців НТГЕІ було збільшено термін введення другою дози до 90 днів, з метою підвищення ефективності імунобіологічного препарату AstraZeneka/Covishield відповідно до інструкції виробника.

«У моєму випадку друга доза вакцини вже буде через 6 місяців», – додав Віктор Ляшко, який захворів на коронавірус вже після отримання першої дози вакцини.

«Вакцинація – єдиний надійний спосіб захистити себе та оточуючих від небезпечної хвороби. Тому продовжуємо розгортати вакцинальну кампанію та збільшуємо потужності», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, про те, що Ляшко захворів на коронавірус, стало відомо 15 березня.

Зазначимо, що 2 брезеня Ляшко повідомив, що зробив щеплення від коронавірусу.

Back to top button